Sint Bonaventura
Bezieling en bezinning in het onderwijs

CONGRESSEN, LEZINGEN, VIERINGEN


Lezingen, studiedagen, vieringen en andere activiteiten over onderwijs en levensbeschouwing


een bijeenkomst over de pedagogische dimensie in het onderwijs en de professionalisering van leraren

Datum:17-01-2019

Op donderdag 17 januari organiseert KPC Groep een bijeenkomst over de pedagogische dimensies in het onderwijs en de professionalisering van leraren. Keynote-spreker is prof. dr. Gert Biesta. Gert Biesta is onderwijspedagoog en hoogleraar Educatie aan de Brunel Universiteit London. Ook is hij sinds 2015 geassocieerd lid van de Onderwijsraad in Nederland. Hij is internationaal erkend specialist op het gebied van pedagogiek. Met een aantal recente publicaties (De terugkeer van het lesgeven, Het Prachtige Risico van Onderwijs, Het leren voorbij, Goed onderwijs en de cultuur van het meten) heeft hij het gesprek over goed onderwijs van nieuwe input en pedagogische vragen voorzien. Hij pleit hierin voor het herstel van de pedagogische dimensie.

Aan de bijeenkomst wordt verder onder meer meegewerkt door Lisette Bastiaansen. Ze verricht momenteel onder begeleiding van Gert Biesta promotieonderzoek naar ‘aandachtige betrokkenheid’ in de leraar-leerling relatie. Centrale vraag van het onderzoek is: Wat is de waarde en betekenis van ‘aandachtige betrokkenheid’ binnen het dagelijks pedagogisch handelen van leraren? Als co-promotor is bij dit onderzoeksproject betrokken Ton Bruining.

Binnenkort volgt op onze website meer informatie over de bijeenkomst. Wilt u op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mail naar conferentiedienst@kpcgroep.nlTerug naar overzicht