Sint Bonaventura
Bezieling en bezinning in het onderwijs

 

WEBINARS

Corona heeft er toe geleid dat we (voorlopig?) iedere 2 maanden een digitale lezing en discussie organiseren. Webinar heet dat tegenwoordig. Hieronder meer informatie over de komende en al gepasseerde webinars.

Aanmelden / meer informatie: info@SintBonaventura.nl  en/of www.aob.nl/agenda/

Webinar: Terrorisme bespreken in de klas. Wel of niet doen?

22 april 2021; 19.30 - 21.00 uur

De moord op de Franse geschiedenisleraar Samuel Paty heeft veel stof doen opwaaien. Nederlandse docenten werden gevraagd aandacht te besteden aan deze aanslag in de les. Maar hoe doe je dat op een pedagogisch verantwoorde en verbindende manier? Twee Nederlandse docenten zijn bedreigd en ondergedoken nadat ze de aanslag besproken in de klas.

Waarom is het belangrijk om heftige gebeurtenissen te bespreken met je klas? Wanneer is het beter om dat niet te doen? En als je het wel bespreekt, hoe doe je dat dan? Op 22 april van 19:30 tot 21:00 uur besteden we in een webinar aandacht aan deze vragen. Dat doen we samen met Mila Bammens en Maxine Herinx, beide verbonden aan TerInfo, een initiatief van prof. dr. Beatrice de Graaf om terrorisme bespreekbaar te maken in de klas. Tijdens dit webinar gaan Mila en Maxine natuurlijk ook in gesprek met de deelnemers. Lees hier over de invalshoek van TerInfo in een interview met Mila Bammens.

Schrijf je in door een mail te sturen naar info@sintbonaventura.nlDeelname is gratis.

In juni staat een bijeenkomst gepland rondom het thema professionele normativiteit

Lezing 'Normatieve professionaliteit', juni 2021
Nadere info volgt.

Lezing 'Twintigerstwijfels en dertigersdilemma's   

4 maart 2021
Deze samen met de Groene Golf, de groep voor jonge AOB-ers, georganiseerde lezing werd door een kleine 200 bezoekers gevolgd. De rode draad in het verhaal van Nienke Wijnants, psycholoog en schrijfster van het boek 'Twintigerstwijfels en dertigersdilem-ma's' was dat het bij de door haar beschreven dillema's gaat om vragen en keuzes die uiteindelijk te herleiden zijn tot vragen rondom zingeving. 
Dat laatste gedachte werkte ze uit in haar 2e boek "Wie ben ik & wat wil ik." Mede gezien het succes van de bijeenkomst, reden genoeg om hier in de toekomst verder op in te gaan.


E-mailen
Bellen
LinkedIn