AVENT OP SCHOOL

Rond de herfstvakantie hebben alle katholieke scholen per post de Kerstposter 2019 van de NKSR ontvangen om op te hangen in de school. Het is een schilderij, aquarel of ingekleurde ets, titel: Een vredige Kerst, van Limburgse kunste-naar Sjef Hutschemakers (1931-2017) . Een kerstafbeelding vol dieren als een knipoog naar Sint Franciscus, de heilige van Dierendag, die ook de bedenker van de kerststal is.

Ook dit jaar bieden we contextrijk lesmateriaal voor Advent en Kerst aan dat ontwikkeld is door de Vastenactie in het kader van de Adventsactie.

Voor de onderbouw is er het prentenboek Het paleis van Kleine Muis met mooie tekeningen en veel werkvormen en activiteiten.

Het materiaal voor de midden- en bovenbouw heet Moeder en Kind. Drie lessen over Maria en Jezus die dicht bij de belevingswereld van de kinderen staan.

Het lesmateriaal kan onderaan deze pagina worden gedownload en is ook te vinden op www.vastenactie.nl/scholen.

De weken waarin we toeleven naar het feest van de geboorte van Jezus Christus zijn voor katholieke scholen een bijzonder rijke tijd.

We wensen iedereen een Zalige Advent!

Downloads

Links

Ook andere instellingen en organisaties maken relevant (les-)materiaal. Kijk bv bij:

https://www.debijbel.nl/bijbelbasics een website van het NBG, het Nederlands Bijbelgenootschap.

https://www.houvastopschool.nl 
Stichting Houvast op school ontwikkelt en produceert nieuw materiaal voor het vakgebied godsdienst/levensbeschouwing voor het basisonderwijs. Het biedt een interactief platform waarin mensen elkaar inspireren.

E-mailen
Bellen
LinkedIn