Sint Bonaventura
Bezieling en bezinning in het onderwijs

 

AGENDA


Lezingen, studiedagen, vieringen en andere activiteiten over onderwijs, religie en levensbeschouwing


Masterclass "de jacht naar rust; het tegoed van het christendom."

Start:25-06-2021
14:00
Einde:25-06-2021
17:00

Op 25 juni zal een masterclass plaatsvinden over 'De jacht naar rust - het tegoed van het christendom'. De masterclass is georganiseerd door de huidige stipendiumhouder van het Thijmgenootschap in samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede. De sprekers zijn auteurs van de bundel die komend najaar zal verschijnen.

De jacht naar rust; Het tegoed van het christendom
We leven in een tijd gekenmerkt door een complexe combinatie van vrijheid en prestatiedruk. Vrije tijd is onderdeel geworden van de prestatiecultuur, ironisch genoeg. Is rust een noodzakelijk kwaad, slechts een moment van opladen zodat er daarna weer gewerkt kan worden? Of zit er ook een contemplatieve eigenschap in rusten, waarbij rust betekenisvol in zichzelf is? Wat is de betekenis van het christendom voor het omgaan met (on)rust?
Deze masterclass gaat over het dieper verstaan van onze onrust vanuit christelijk perspectief en het verkennen van ideeën, beelden en praktijken vanuit de christelijke traditie om tot rust te komen en die rust in het actieve leven een plaats te geven. Hierbij wordt geput uit bronnen van filosofie, kunst en spiritualiteit.
Het Thijmgenootschap en de Christelijke Hogeschool Ede nodigen u van harte uit op vrijdag 25 juni 2021 van 14:30 uur tot 17:00 uur aan de Christelijke Hogeschool Ede voor de masterclass. Tijdens deze masterclass geven auteurs Robert van Putten en Klazina Staat een lezing. Daarna is er een deelsessie naar keuze in kleine groep. De deelsessies worden gegeven door auteurs die meeschrijven aan de bundel ‘De jacht naar rust’.
Voor deelname aan de masterclass is aanmelding verplicht. Aanmelden kan tot en met 18 juni 2021. Bij de aanmelding kunt u in een webformulier aangeven welke deelsessie uw voorkeur heeft.
U kunt hier aanmelden: https://www.che.nl/form/aanmeldformulier-masterclass-de-jacht-naar-rustTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
LinkedIn