Sint Bonaventura
Bezieling en bezinning in het onderwijs

CONGRESSEN, LEZINGEN, VIERINGEN


Lezingen, studiedagen, vieringen en andere activiteiten over onderwijs en levensbeschouwing


Anja Vink over de analyse van haar ervaringen in het onderwijs, de 1e van een serie van 3 masterclasses.

Start:19-09-2020
14:30
Einde:19-09-2020
18:30

In het eerste deel van deze middag beschrijft Anja Vink haar ervaringen als docente Nederlands op een school in de Bijlmer en als observant op een islamitische school. Daarbij maakt ze een mixture van een goede analyse van de huidige stand van zaken in scholen en haar persoonlijke ervaringen in klassen.
Regelmatig stelt ze daarbij vast dat we niet echt opgeschoten zijn met dit onderwerp.
In het tweede deel van de middag gaan we in op deze ervaringen en op ervaringen van de deelnemers in een groepsdiscussie die met een plenaire en gezamenlijke analyse wordt afgesloten.
Anja Vink (1963) werkt al meer dan twintig jaar als freelance onderwijsjournalist voor o.a. NRC Handelsblad, Vrij Nederland, De Correspondent, het geschiedenisprogramma Andere Tijden en het radioprogramma Argos.
In 2008, 2013 en 2104 werd zij bekroond met de Prijs voor de Nationale Onderwijsjournalistiek. Het eerste artikel ging over de segregatie in het Nederlandse voortgezet onderwijs, het tweede over het onderwijsverbeterplan van toenmalig onderwijswethouder Lodewijk Asscher en het derde over het toetsbedrijf Cito.
In 2010 kwam haar boek ‘Witte zwanen, zwarte zwanen. De Mythe van de zwarte school uit. Hierin zet ze de huidige stand van zaken van de Nederlandse onderwijssegregatie. In 2013 kwam haar tweede boek ‘Van deze kinderen ga je houden, een schooljaar in klas 1d van een vmbo’ uit. Daarvoor volgde zij een schooljaar lang een vmbobrugklas in de Rotterdamse wijk Delfshaven. Hiervoor ontving zij de Johan van der Sanden Erepenning van het vmbo.
Naast haar journalistieke werk geeft Anja Vink ook gastlessen aan de lerarenopleidingen en pabo’s.Terug naar overzicht


E-mailen
Bellen
LinkedIn