Sint Bonaventura
Bezieling en bezinning in het onderwijs

CONGRESSEN, LEZINGEN, VIERINGEN


Lezingen, studiedagen, vieringen en andere activiteiten over onderwijs en levensbeschouwing


SYMPOSIUM «literatuur en kunst als vindplaats van God»

Start:16-11-2019
14:00
Einde:16-11-2019
17:00

Zoals eerder aangekondigd treedt br. Frans Berkelmans na ruim een halve eeuw terug als redacteur van Benedictijns Tijdschrift. Bij deze gelegenheid organiseren wij een symposium waarbij een thema centraal staat dat br. Frans bijzonder ter harte gaat : «literatuur en kunst als vindplaats van God».
Het symposium vindt plaats in de kerk van de abdij van Egmond op zaterdag 16 november, van 14 – 17 u.
Na afloop receptie.
Sprekers zijn de dichter en schrijver Willem Jan Otten en prof. Dr. J. Wissink.
In het hart van het programma staat een muzikaal intermezzo verzorgd door Vaughan Schepp (klavecimbel en leiding), Maaike Roelofs (cello) en Eric Fennis (blokfluit) met muziek van J.S. Bach.
Lezers van BenedictijnsTijdschrift en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd en kunnen zich opgeven bij Bram Verheijen, coördinator (secretaris.abt@gmail.com ).
Zij ontvangen een antwoord of hun aanvraag kan worden gehonoreerd.
Wij zijn verheugd dat een nieuwe redactieploeg zich wil inzetten om het tijdschrift voort te zetten. Zij bestaat uit br. Dr. Johan te Velde (St.-Willibrordsabdij), hoofdredacteur, br. Thijs Ketelaars (St.-Adelbertabdij), dr. Charles van Leeuwen obl. osb (Ottignies), Rev. Simon Evers en Rev. H. Akkermans. Br. Frans Berkelmans wil graag zijn medewerking aan de boekenrubriek voortzetten.
Wij hopen dat velen Benedictijns Tijdschrift ook in de toekomst zullen blijven waarderen, en dat het Symposium een inspirerend gebeuren mag zijn.

Egmond-Binnen, 10 augustus 2019
Abt en monniken van de St.-AdelbertabdijTerug naar overzicht


E-mailen
Bellen
LinkedIn